Allan Oras võtab end maratoniks kokku

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Küsimusele, kas Allan Oras maratoni kuldset sõitu mäletab, tuleb kibekiire «muidugi». «Kuiv rada oli, üleüldse oli naljakas sõit kuidagi. Saime suhteliselt sõidu alguses Kalle Kriidiga eest ära ja meil sujus koostöö lõpuni väga hästi: keegi ei saanud meid kätte.» Kuna rattamaratoniga koos peeti ka Euroopa meistrivõistlusi, siis kõik itaallased, austerlased, hollandlased ei saanud aru, mis toimub. Kuidas saab see nii olla, et kaks eestlast lihtsalt sõidavad eest ära? Too päev sujus Orasel kõik ideaalselt.

Tartu rattamaraton on Orasele püha üritus. «See on nagu kõikide maastikurattamaratonide Meka, seal lihtsalt peab alati stardis olema.» Ta tõi välja, et maraton on hästi korraldatud, tegu on prestiižse üritusega, mida osa sportlasi loeb aasta kulminatsiooniks või vähemalt hooaja viimaseks tähtsündmuseks.

«Ma ei tea, see on kuidagi nii, et Tartu maratoni üritused on kõik lihtsalt niivõrd kõva sõna, seal tuleb hästi esineda.» Paljud ratturid rühivad oma vormi tippu just selleks sündmuseks, et sealt siis hea tulemus kirja saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles