Ermo Kontson ja tema Tesla

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermo Kontsoni sõnul on Tesla suurepäraselt juhitav, kuna tema raskuskese on väga madalal ning seetõttu ei teki kurvides ümbermineku tunnet.
Ermo Kontsoni sõnul on Tesla suurepäraselt juhitav, kuna tema raskuskese on väga madalal ning seetõttu ei teki kurvides ümbermineku tunnet. Foto: Margus Ansu

Kogu maailmas laineid lööv ja aina suuremaid müügiarve purustav Ameerika elektriauto Tesla on jõudnud selle suvega ka Tartu tänavatele. Senisele kahele on peagi oodata lisa.

Tartu elektritaksofirma omanik Ermo Kontson tellis Tesla tänavu veebruaris ning sai sõiduki kätte juuni alguses. Masin maksis koos Kredexi toetusega 85 000 eurot ja nüüdseks ehk pisut rohkem kui kolme kuuga on sellega sõidetud juba ligi 15 000 kilomeetrit.

Kuigi Kontson toob Teslal välja ka mitu väikest puudust, nimetab ta sõidukit ulmeliseks. «See auto on täiesti fantastiline. Ma ei oska seda mitte millegagi võrrelda. Pole mitte midagi sellist varem kogenud,» kirjeldas ta oma senist sõidukogemust. Eelkõige pidas ta silmas auto omapärast kiirendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles