Toomas Arike ja tema Tesla

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Arikese sõnul ei pea Teslaga maanteel möödasõitu planeerides eriti mõtlema, kas keegi tuleb vastu või mitte, sest möödasõit on niivõrd lühike ja kiire.
Toomas Arikese sõnul ei pea Teslaga maanteel möödasõitu planeerides eriti mõtlema, kas keegi tuleb vastu või mitte, sest möödasõit on niivõrd lühike ja kiire. Foto: Margus Ansu

Viis kuud Tartus ja Euroopas ringi sõitnud Toomas Arike nimetab ameeriklaste Teslat naljatades kommunisti autoks, sest peaaegu kõik on tasuta.

«Internet on üle maailma tasuta, Euroopas kütuse peale raha ei kulu ja autoga kaasa pandud aknapesuvedelikust jätkub rohkem kui aastaks,» loetles Arike Tesla häid külgi. «Sõitsin suvel Euroopas 4500 kilomeetrit ja see läks maksma null eurot.»

Arike hakkas Tesla peale mõtlema juba paar aastat tagasi, kui Eestis polnud veel ühtegi laadimispunkti ning elektriautode projekt Elmo oli alles arutusel. «Olen umbes kümme aastat olnud Volvo usku ja Volvo on korduvalt ka mu elu päästnud, aga selles autos on nii palju uut power’it, mida mujal ei ole,» rääkis Arike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles