Advokaat: Kohvrit vahi alt vabastada ei õnnestu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Aksjonov
Jevgeni Aksjonov Foto: Kaader videost

Venemaa poolt Eston Kohvri advokaadiks määratud Jevgeni Aksjonov (pildil) ütles, et spionaažis süüdistatavat Eesti kaitsepolitseinikku ei ole vähemalt juurdluse lõpuni võimalik Lefortovo vanglast vabaks saada.

Aksjonovi selgituse järgi võib uurimisalune Venemaa seaduste järgi vahi alt vabaneda vaid tingimusel, et teda saab mis tahes hetkel ülekuulamisele kutsuda. Kui tegemist on Venemaa kodanikuga ning ta elab näiteks Moskvas, siis võidakse talle määrata elukohast lahkumise keeld, koduarest või kautsjon. Ent Kohvri kui väliskodaniku puhul kohus niisugust otsust ei tee, arvas ta.

«Kriteeriumideks on siin esiteks see, et isik jätkab tõenäoliselt Venemaa seadusandluse vaatenurgast õigusvastast tegevust, kuna ta on välismaise eriteenistuse töötaja. Teiseks puudub tal Venemaal, saati veel Moskvas, alaline elukoht ja sissetulekuallikas. Peale selle on Kohvril spetsiaalsed konspiratsioonioskused, seega, isegi kui oletada, et ta viibiks kogu aeg saatkonna territooriumil, siis leiaks ta Vene poole hinnangul võimaluse illegaalselt piiri ületada ja Eestisse naasta,» selgitas Aksjonov kohtu seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles