Droonilennutajate priipõli saab läbi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Lennuamet kehtestab täna eeskirja selle kohta, kus ja kui kõrgele tohib Eestis lennutada mehitamata õhusõidukeid. Reeglite mõte on ära hoida õnnetusi ja tulevikus võib hakata droonipilootide tegevusel silma peal hoidma politsei.

«Sel suvel nägime meedias ja videoklippides, kuidas mehitamata õhusõidukeid lennutati suhteliselt kriitilistes kohtades, näiteks lennujaamade lähedal. Ohutuli läks põlema,» põhjendas lennuameti lennuliiklusteeninduse ja lennuväljade osakonna juhataja Kristo Vallimäe, miks amet kuu aega tagasi uut eeskirja koostama hakkas.

Täna kehtima hakkav lennuameti peadirektori üldkorralduslik ettekirjutus näeb ette, et piloodiks loetakse igaüht, kes juhib tehniliste vahendite abil mehitamata õhusõidukit. Sealjuures pole vahet, kas see on Hiinas toodetud lendav mänguasi või mitme tuhande meetrise lennulaega droon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles