Pesukuninganna vormib turgu ja harjumusi

Kirjutaja Getter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanar Nikker

SEE KÕIGE INTIIMSEM. Pesudisainer Kriss Soonik-Käärmann (30) selgitab, et moemaailmas on  suur vahe, kas oled pesu- või rõivadisainer. Tema eksklusiivsed ja innovaatilised tooted toetavad aga uue moesuuna teket – kanda riideid, mis on samaaegselt nii pesu kui ka moerõivas.

Kriss Soonik-Käärmann naljatleb, et tema pesukollektsioon katab keha tihtipeale rohkemgi kui mõni riietus moelaval. Tõsi, mood on keha paljastuse kohapealt oluliselt vabamaks muutunud. Kui 1980. aastatel jahmatasid kõik moelaval rinnahoidja väel modelli nähes, siis ei võpata tänapäeval enam keegi nibusid ja paljaid rindu silmates. See on tõstnud aga ka pesu hoopis uuele positsioonile.

Pesu on oma olemuselt naiste jaoks midagi väga erilist. On see ju esimene kiht riideid, mis kõige intiimsemalt, lähedasemalt ja seega justkui kõige saladuslikumalt keha ümber liibub. Seetõttu pööravad naised aina rohkem tähelepanu pesu kvaliteedile, materjalile, disainile ja välimusele. «Pesumoe tähtsust toetab ka moetööstus, disainides aina paljastavamaid riideid,» tutvustab Londonis ja Tallinnas resideeruv Soonik-Käärmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles