Turgudel müüdavate sõidukite avariilisust püütakse peita (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode müügiplats Kadaka teel.
Kasutatud autode müügiplats Kadaka teel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas suurematel kasutatud autode müügiplatsidel müüdavate sõidukite puhul on peamine probleem läbisõidumõõdiku näidu muutmine ja avariilisuse peitmine, selgitas välja eilne tarbijakaitseameti, maanteeameti ning politsei- ja piirivalveameti ühiskontroll.

Ametid kontrollisid Tallinnas üheksat autosid müüvat ettevõtet ja 249 sõidukit. Seekord keskenduti varem kontrollimata suurematele autoplatsidele.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul on ametid laiendanud kontrolli väljapoole Kadaka autoturu piirkonda Tallinnas ja Raadi piirkonda Tartus. «Et kasutatud autode turul kord majja luua, liigume nüüd samm-sammult selles suunas, et ametid vaataksid üle kogu kasutatud autode turu,» rääkis ta. Eilse kontrolli käigus vaadati platse ja seal müüdavaid sõidukeid ning kontrolliti eelkõige tarbijakaitse-, kaubandus- ja võlaõigusseaduse nõuetest kinnipidamist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles