Arstid ja tervishoiutöötajad toetavad töövõimereformi edasilükkamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadusega inimesed protesteerisid riigikogu ees töövõimereformi vastu.
Erivajadusega inimesed protesteerisid riigikogu ees töövõimereformi vastu. Foto: Toomas Tatar

Arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit toetavad puuetega inimeste taotlust töövõimereform edasi lükata.

Praegusel kujul tekitavad põhjalikult läbimõtlemata ja lahtiseletamata muudatused  paratamatult hirmu ja ebakindlust, teatasid liidud ühisavalduses.

«Inimeste tööle aitamiseks on vaja kõik detailid korralikult paika panna, karistuste väljamõtlemisele keskendumine ei ole euroopalik tee. Eelkõige tuleb luua tingimused vähese töövõime parandamiseks ja säilitamiseks,» seisis liitude avalduses.

«Selleks vajavad tervisekahjustuste, krooniliste haiguste ja puuetega inimesed - meie patsiendid,  senisest hoopis paremini kättesaadavat meditsiinilist ja sotsiaalset rehabilitatsiooni. Teine lahendamata võtmeküsimus on sobivate töökohtade olemasolu ja neile töökohtadele ligipääsemine,» märkisid liidud.

«Soovitame valitsusel ja riigikogul kuulda võtta inimesi, kes iga päev nende probleemidega elavad, ning mitte seadustama kabinettides sündinud ebareaalseid plaane.»

Puudega inimesed korraldavad täna üle-eestilise meeleavalduse töövõimereformi peatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles