Tallinn õpetab Grazile, kuidas tasuta bussisõidule üle minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Nädalavahetusel toimuval ühistranspordi finantseerimisele pühendatud konverentsil Austrias Grazis tutvustab Tallinna esindaja Euroopa Liidus Allan Alaküla tasuta ühistranspordi kogemust Tallinnas ja mujal Euroopa linnades.

Tallinna kogemus pakub linna esindaja sõnul huvi väga erineva suurusega, majandusliku tausta ja ideoloogiaga linnadele. «Steiermargi liidumaa pealinn Graz on meie tasuta ühistranspordist sedavõrd huvitatud, et see on viimase aasta jooksul mul juba teine kord seal linnas sel teemal esineda,» nentis Alaküla.

 Eelmisel nädalal osales Alaküla Torontos Kanada ja USA tasuta ühistranspordi liikumiste nõupidamisel. Euroopas toimub tasuta ühistranspordile pühendatud peakonverents  tänavu Poola linnas Zory´s  6. novembril.  Poola pole ürituse toimumiskohaks valitud juhuslikult, sest ainuüksi tänavu aasta jooksul on Poolas tasuta ühistranspordile üle läinud kolm linna , sh 60 tuhande elanikuga Zory.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles