Bambuskardina taga

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägu naerul, sammub Lanzhou Manjusri kloostri munk turistidele vastu, seob kaela ümber valge tervitussalli ning kutsub edasi templisse.
Nägu naerul, sammub Lanzhou Manjusri kloostri munk turistidele vastu, seob kaela ümber valge tervitussalli ning kutsub edasi templisse. Foto: Tiina Kaukvere

Hiina välisministeerium teatas hiljuti, et kohtumisel Pekingis avaldas Eesti saadik kahetsust Eesti ja Hiina suhete madalseisu üle, mis sai alguse dalai-laama Tenzin Gjatso visiidist Eestisse 2011. aastal. «Eesti tunnustab Tiibetit Hiina osana ega toeta separatistlikku jõudu või tegevust, mis taotleb niinimetatud Tiibeti iseseisvust ja õõnestab Hiina territoriaalset ühtsust,» tekkis saadiku külaskäigu järel teade Hiina välisministeeriumi kodulehele.

Välisminister Urmas Paet rõõmustas samuti, et suhted on kahe riigi vahel taas head ja saavad takistusteta areneda. «Suhete normaliseerimine Hiinaga on olnud pikk protsess. Kindlasti on mõistlik ja vajalik, et Eesti-Hiina suhted oleksid head. Näib, et oleme jälle selleni jõudnud,» teatas Paet.

Võib oletada, mis on vallandanud Eesti viimase aja suure Hiina-sõbralikkuse – soov parandada majanduslikke kontakte nüüd, mil Venemaa on meie kaubale kehtestanud embargo. Samal ajal ei saa väita, et Hiinas oleks viimasel ajal midagi paremuse poole liikunud nende probleemide lahendamisel, mis meie poliitikute valuläve vähemalt mitteametlikult ületavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles