Reinsalu: Ligi tagasiastumine on Reformierakonna sundkäik

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja endine kaitseminister Urmas Reinsalu 2012. aastal valitsuse pressikonverentsil.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja endine kaitseminister Urmas Reinsalu 2012. aastal valitsuse pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Opositsioonilise Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu usub, et Jürgen Ligi otsus rahandusministri ametist tagasi astuda on pigem Reformierakonna sundkäik selleks, et mitte kogu valitsust lõhki lüüa.

«See käik oli Reformierakonna poolt sundkäik, sest Ligi asus koos Rõivasega selgelt ka neljapäeval seisukohale, et puudub igasugune vajadus (tagasi astuda - H.M). Ja ka tänases avalduses ei toodud põhjusena välja kriitika tuumaks olnud avaldust, vaid põhjus oli ilmselgelt parteipoliitiline,» sõnas Reinsalu Postimehele.

Ta usub, et küllap püüdsid Reformierakonna poliitikud sotsiaaldemokraate survestada, et nad oma nõudmisest taganeksid, ent seda ei juhtunud. Selleks, et valitsust mitte lõhki lüüa, tuligi Reinsalu sõnul selline samm astuda.

Samuti ütles Reinsalu, et ei mäleta lähiaja poliitikast, et valitsuspartei poliitikud oleksid omavahel sellist sõnasõda pidanud.

Facebooki kommentaari pärast skandaali keskmesse sattunud Reformierakonna aseesimees, rahandusminister Jürgen Ligi teatas täna tagasiastumisest. Nimelt nimetas Ligi neljapäeva hommikul Facebookis oma kommentaaris haridusminister Jevgeni Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles