Jõeruum kehastab ka kultuuriruumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 1939. Korrastatud ja kultuurne Emajõe kallas – tartlaste visa ja sihikindla töö tulemus.
Aasta 1939. Korrastatud ja kultuurne Emajõe kallas – tartlaste visa ja sihikindla töö tulemus. Foto: Ants Linnardi erakogu

Need, kes hiljutisel rahvahääletusel avaldasid toetust ideele uuendada Emajõe kaldapiire, võisid kümmekonna päeva pärast käsi plaksutada. Ilmnes, et suurem hulk hääletanud kaaslinlastest pooldas kaldapiiride kujundamise vajalikkust südalinnas. See tegu suurendaks Emajõe kallaste atraktiivsust.

Teema on aktuaalne seetõttugi, et kohe-kohe väljub põhjalikust remondist Võidu sild. Ja selle ümbrusegi värskendamine oleks ju igati ajakohane ettevõtmine. Üks järjekordne korras koht rõõmustaks meie silma ja südant.

Juba 1927. aastal ilmunud Tartu linna uuriva toimkonna väljaandes «Tartu» seisab: «Ümbrusekunst on tänapäeva ja tuleviku tähtsamaid kultuurivahendeid ja -kohustusi. Pea-asi: ta viib meid meie endi kultuurile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles