Vilde kööki asub juhtima meisterkokk Rootsist

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilde lokaali juht Priit Reiman (vasakul) näitab, et on oma sõbrale Uppsalast ehk meisterkokk Johan Dahlqvistile hea koostööpartner nii köögis kui äriplaanide seadmisel.
Vilde lokaali juht Priit Reiman (vasakul) näitab, et on oma sõbrale Uppsalast ehk meisterkokk Johan Dahlqvistile hea koostööpartner nii köögis kui äriplaanide seadmisel. Foto: Kristjan Teedema

Uppsalast pärit kokast Johan Dahlqvistist on saanud Vilde lokaali peakokk ja üks omanikest. Praegugi viibib ta Tartus, valmistades ette homme asetleidvat pidulikku õhtusööki.

Sel sügisel võivad tartlased puudust tunda rahvusköökide päevadest, mida Tartu linn ja toitlustusettevõtjad on koos sõpruslinnades asuvate partneritega seitsmel varasemal aastal korraldanud.

Vilde lokaali juhi Priit Reimani sõprus Johan Dahlqvistiga saigi alguse kaheksa aastat tagasi. Just Dahlqvist oli see, kes käis siin tutvustamas Rootsi rahvusroogi ja kombeid, oli selleks siis kräftskiva ehk põhjamaine jõevähipidu või sur-strömming ehk kääritatud heeringas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles