Teisipäev, kell 7.30, kooliõpetajate koosolek

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul oli enamik Paalalinna kooli õpilastest tundides. Õpetaja Ene Sarapi klassi aknad olid kaetud kardinatega ning tänavu selles ruumis tunde enam ei peeta.
Eile hommikul oli enamik Paalalinna kooli õpilastest tundides. Õpetaja Ene Sarapi klassi aknad olid kaetud kardinatega ning tänavu selles ruumis tunde enam ei peeta. Foto: Margus Ansu

Peamine nõuanne Viljandi õpetajatele, kelle kolleeg üleeile tulistamises hukkus, on juhtunust rääkida. Rääkida asjalikult ja spekuleerimata.

Astun teisipäeva hommikul koos Paalalinna kooli direktori Aavo Palo ja Viljandi linnapea Ando Kivibergiga Paalalinna kooli trepist üles, kolmandale korrusele. Hakkame toole kohtadele sättima. Kell 7.30 algab koosolek, kus direktor ja psühholoogid jagavad õpetajatele ja eelkõige klassijuhatajatele nõuandeid, kuidas lastega esimeses tunnis suhelda.

Valitseb tõsine, rõhutud meeleolu. Näeb pisaraid, koosoleku lõpus pääsevad koolitulistamise toime pannud Vahuri klassijuhataja emotsioonid valla ja teda püütakse lohutada. «Nüüd on niimoodi, et me peame minema edasi, aga see, kuidas me edasi läheme, sõltub sellest, kuidas läheb lastel,» räägib Palo õpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles