Kaubalaev Kertu jooksis Rootsis karile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rootsi rannavalve

Sveriges Televisioni (SVT) õhtuse uudistesaate andmetel ei õnnestunud varahommikul Stockholmi saarestikus karile jooksnud Eesti laeva Kertut eile halva ilma tõttu Oxelösundi sleppida. Meeskond toimetati laevalt minema kell 16.30 kohaliku aja järgi.

Tühi naftatanker Kertu alustas ööl vastu kolmapäeva teekonda Stockholmi lähedal asuvast Södertäljest Botnia lahe põhjapoolsesse ossa jäävasse Kokkolasse ja andis hädaabikutsungi Eesti aja järgi kella 6 paiku hommikul. «Vees on õlitriibud ja tunda on tugevat diislilõhna,» ütles Sveriges Radiole Per-Erik Söderström Rootsi rannavalvest. Kolm rannavalve alust proovivad merre lekkivast kütusest võimalikult palju kätte saada.

«Kapten, mehaanikud ja rannavalve personal on jätkuvalt laeva pardal ning pumpavad laevast vett välja,» vahendas Svenska Dagbladet Rootsi rannavalvet. «On liiga vara öelda, kui palju keskkonnakahju õnnetus kaasa toob,» ütles thelocal.se-le Åberg, kelle sõnul oli pärastlõunaks selge, et laev võib uppuda, kuna sellesse lahmab suurtes kogustes vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles