Signe Kivi tahab oma arvamuse välja öelda. See aeg tuleb.

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kivi ­räägib, et EKA on ta suur ­armastus. Ta on seal lisaks kooli juhtimisele ka õppinud 
ja õpetanud. ­Kevadel, rektori­ameti lõppedes, võtab ta taas üliõpilased juhendada.
Signe Kivi ­räägib, et EKA on ta suur ­armastus. Ta on seal lisaks kooli juhtimisele ka õppinud ja õpetanud. ­Kevadel, rektori­ameti lõppedes, võtab ta taas üliõpilased juhendada. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval saja-aastaseks saanud kunstiakadeemia tähistab juubelit kogu õppeaasta vältel, kuid kooli rektor Signe Kivi teatas, et kolmandaks ametiajaks ta EKAt juhtima ei jää. Kõigi raskuste kiuste EKA-le oma maja välja võidelnud ja õigel ajal taandumise kunsti valdav tekstiilikunstnik lubab naasta poliitikasse ja hakata taas tudengeid õpetama. Kui kutsutakse.

Palju õnne EKA saja aasta juubeli puhul! Tulemas on palju sündmusi, mis nõuavad rektori kohalolu. Kuidas esindamiskohustusse suhtute – on see tüütu formaalsus või pigem midagi meeldivat?

Kunstiakadeemia esindamine on võib-olla natuke teistmoodi kui mõne teise organisatsiooni puhul. Selles ametis püüan esindada mitte iseennast, vaid kunstiakadeemiat läbi enda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles