Trammitee on valmis, varsti saab sõita

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar avasid eile pidulikult rekonstrueeritud Pärnu maantee lõigu koos uhiuue trammiteega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar avasid eile pidulikult rekonstrueeritud Pärnu maantee lõigu koos uhiuue trammiteega. Foto: Jaanus Lensment

Eile ennelõunal nihutati Vineeri ühissõidukipeatus oma uuest asukohast jälle sinna, kus see Pärnu maantee remondi lõppjärgus oli olnud, peatusse aga püsitati telk, mille varjus kutsutud seltskond rekonstrueeritud trammiteed ja Pärnu maanteed avas. Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul ei ole nii suuri investeeringuid trammiliikluse arendamiseks Tallinnas ammu tehtud.

«Tänaseks on Tallinna panus 14 miljonit eurot ja 18,9 miljoni euroga on Euroopa ühtekuuluvusfondist taristu rekonstrueerimisprojekti toetanud Keskkonna Investeeringute Keskus,» ütles Savisaar trammitee avamisüritusel.

Linnapea sõnul saadi abi ka Austria suursaadikult, tänu kellele õnnestus töödega palju kiiremini valmis saada. «Suur tänu talle selle eest. See projekt on tõestuseks, et riigi ja linna koostöös on võimalik viia ühistransport uuele tasemele. Loodan, et meie koostöö jätkub ja linlased ning Tallinna külalised saavad peagi nautida 21. sajandi ühistransporti,» lausus Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles