Maavanem: Narva poliitiku korruptsioonijuhtum pole poliitikaga seotud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastatud altkäemaksu andmine.
Lavastatud altkäemaksu andmine. Foto: Margus Ansu.

Ida-Viru maavanema Riho Breiveli hinnangul ei saa korruptsioonis kahtlustatava Narva linnavoliniku juhtumit seostada poliitikaga.


«Endise sisejulgeoleku tipptasemel spetsialistina olen kindel, et meie sisejulgeoleku vastavad ametkonnad ei ole poliitiliselt kallutatud, vaid et nende töö baseerub professionaalsele tegevusele,» teatas Ida-Viru maavanem Riho Breivel pressiesindaja vahendusel.


Maavanem usub, et Narva juhtumi puhul toimub professionaalne uurimine ja tänu sellele saab see ka seadusliku lahenduse. «Taunin igasuguseid poliitilisi avaldusi selliste ilmingute korral,» lisas ta.


Äärmiselt ohtlik on siduda selliseid väärilminguid maavanema sõnul rahvuslike ja poliitiliste sidemetega, sest need võivad tekitada rahvuste vahelisi konflikte. «Eriti siis, kui on olemas ka vastavad jõud, kes soovivad pingeid õhutada ja vastava kõvernurga alt näidata,» kinnitas ta.

Breiveli hinnangul tuleb korruptsiooniilmingud võimalikult kiiresti avastada ja leida õige seaduslik lahendus.

«Arvestades Ida-Virumaa eripära ja omalaadset seisundit Eesti vabariigis, räägitakse just meie maakonna kohta, et ettevõtjatel pole võimalik korruptsiooni tõttu äri ajada. Sellist tausta arvestades on väga oluline, et korruptsiooni ilmingud saavad välja selgitatud ja õiglaselt lahendatud,» ütles Breivel ja lisas, et kõige parem oleks kui selliseid ilminguid üldse ei esineks.

Eile seostas Narva volikogu keskerakondlasest esimees Mihhail Stalnuhhin erakonnakaaslasest linnavoliniku Aleksandr Moissejevi kinnipidamises kaitsepolitsei poolt poliitikaga ning väitis, et selle taga on sotsiaaldemokraadid.

Tema sõnul soovivad sotsid piirilinnas võimu üle võtta.


«Sotsiaaldemokraatidel on vähe šansse ja sestap kasutavad nad kõiki meetodeid,» lisas volikogu esimees.

Rihi Breiveli kandidatuuri Ida-Viru maavanema kohale esitasid sotsiaaldemokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles