Poliitikud taunisid Laaneotsa sõnavõttu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Sander Ilvest

Nii Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL), Keskerakonna kui ka sotside juhtpoliitikud taunisid Reformierakonda astunud kaitseväe endise juhataja erukindral Ants Laaneotsa sõnavõttu, kus ta kritiseeris riigikaitse arengukava aastateks 2013–2022 ning nimetas kaitseväe praegust juhatajat kindralmajor Riho Terrast IRLi marionetiks.

Endine kaitseminister, praegu IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles eile, et tegu on Eesti poliitilises kultuuris pretsedenditu avaldusega.

«Me peame eriti praeguses julgeolekuolukorras otsima meid ühendavat, mitte lõhestavat ühisosa, eriti riigikaitse pikaajaliste eesmärkide elluviimisel,» lausus ta riigikogus. Keskerakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson ütles, et Terrase käitumine ei ole jätnud muljet, et ta oleks oma tegemistes või sõnavõttudes mõjutatud, küll aga on oma poliitilist meelsust selgelt väljendanud Laaneots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles