Aderite haiglaarve Tais oli 3400 eurot

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader ja Jarmo Ader
Argo Ader ja Jarmo Ader Foto: Viktor Burkivski / Jarmo Ader

Jarmo Aderi seisund ei olnudki nii kriitiline ning tema haiglaarve oli väike võrreldes kümnetesse tuhandetesse eurodesse küündinud annetustega, mis laekusid tema isa, tuntud personaaltreeneri Argo Aderi kontole.

Postimees rääkis medõe Methavee Mnaneesriga, kes hoolitses Jarmo eest Vachira Phuketi haiglas Lõuna-Tais.

Mnaneesri kinnitab, et Jarmol juhtus mopeediõnnetus (mitte ei saanud kannatada kakluses, nagu on levitanud kahtlusi kuulujutud). Liiklusõnnetuses ei ole 26 aastat haiglas töötanud medõe sõnul midagi ebatavalist, sest vihmahooajal on Phuketis teed märjad ja ilmselt Jarmo lihtsalt libises. Tema sõnul ei ole välismaalastel üldse sobilik sel perioodil mopeediga ringi sõita.

Jarmo lahkus haiglast kolm päeva tagasi, mil maksti ka kogu arve ära. Selleks oli 4265 USA dollarit ehk umbes 3422 eurot (seda suurusjärku kinnitas ka teine ametikoha tõttu anonüümseks jääda soovinud juhtumiga kursis olev isik). Mnaneesri sõnul oli Jarmo seisund haiglast väljudes hea. Austraalias töötanud ja Taisse sukeldumislaagrisse tulnud noormees ei mäletanud vaid õnnetusega seonduvat. Medõde kinnitab, et see on ajukahjustuste puhul tavaline.

Jarmo oli Mnaneesri sõnul tõesti kolm-neli päeva koomas, millest esimesed kaks veetis ta intensiivravis. Tal diagnoositi difuusne (Eesti Kliinilise Neurofüsioloogia Seltsi sõnaraamatu järgi: «aju laiematel aladel esinev») ajukahjustus. Ajuoperatsiooni jaoks siiski vajadust ei olnud, küll aga tehti talle väiksemaid operatsioone näiteks näopiirkonnas.

Miks ta juba kaheksa päeva pärast välja sai? Mnaneesri: «Tal olid vigastused, aga ajuoperatsiooni ei olnud vaja. Tal ei olnud mingit võimetust - ta sai kõndida, süüa.»

Argo Ader Postimehele kommentaare ei andnud. «Oleme neoroloog-kirurgi juures, ei saa rääkida. Kogu info, mis puudutab Jarmot, saate minu Facebooki leheküljelt. Ärge mind palun enam tüüdake,» vastas ta vaid.

Viimaste andmete järgi saabus Jarmo raviks annetusi ligi 20 000 euro eest. Lisaks teatas IF kindlustus, et Jarmol oli kindlustus olemas ning tema ravikulud kaetakse 30 000 euro piires. Küsimustele, mis saab ülejäänud annetatud rahast, kui kriitiline Jarmo seisund ikkagi oli ja miks ta ei ole jaganud fotosid Jarmost, Argo Ader ei vastanud.

Viimane postitus tema Facebooki lehel lõppes sõnadega: «Tahame väga poja koju tuua. Tõsine mure on, et ajukahjustus on väga suur. Sellest on väga raske kirjutada. Homme on jälle päev, püüan siis millalgi veidi juurde kirjutada. Aitäh Teile kõigile, kes Te Jarmole kaasa elate.»

Argo Ader on varem Postimehele öelnud, et haiglaarvele lisandub ka muid kulutusi, nagu näiteks mopeedi kinnimaksmine. Tais kohapeal andsid Jarmo vanematele öömaja aga sõbrad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles