Indrek Tarand: unistus Eesti noorte ühisest kogemusest

Indrek Tarand
, poliitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Elmo Riig / Sakala

Päevapoliitiline proloog

Rahvatarkus hoiatab lahtisest uksest sissemurdmise eest. Et astu lihtsalt sisse, ära vaeva end muukimisega. Samas kui vaatad, et Eesti erakonnad on otsustanud lahtise ukse murdmise asemel koguni korstna kaudu tühja majja siseneda, siis peab kaaluma, kas nende tegevusi ei peaks mitte peatama ja õigemale rajale suunama.

Miks tegeletakse nn töövõimereformiga, kus valitsus presenteerib end Santa Clausina, kes korstna kaudu ulakatele lastele kingitusi teeb ehk Euroopa rahakraanidest kõigile massaažiduši võimaldab? Vähe sellest, et Euroopa Liit meile midagi peale ei sunni. Tegemist olla koguni peaministri usutavuse ja prestiiži probleemiga. Mina nii ei arva, sest alles äsja elasime kaasa ühe vähemuse õiguste suurendamise protseduurile, mille külge peaminister oma autoriteeti ei kinnitanud. Ühiskondlik lärm oli aga suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles