Linnajuhid hoiavad ilmateatel silma peal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiisu uurib ilmateadet
Kiisu uurib ilmateadet Foto: Ene Pungar

Mitme Eesti linna esindaja sõnul jälgivad nad ilmateadet hoolikalt, et võimaliku tormihoiatuse korral tegutsema asuda.

Postimees.ee uuris Eesti linnajuhtidelt, kas eelmisel nädalavahetusel riiki räsinud torm on nende ettevalmistustes midagi muutnud ning kas sellel nädalavahetusel peljatakse uue tormi tulekut.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri sõnul jälgivad nad küll olukorda, kuid nii suurt tormi, kui oli Eestis möödunud pühapäeval, vähemalt lähiajal Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmeil Saaremaa kohal ei lubata ja seepärast ei ole ka linna kriisikomisjoni kokku kutsutud.

«Kui EMHI annab tormihoiatuse, oleme valmis operatiivselt tegutsema - teavitama elanikke kohaliku raadio ja trükipressi vahendusel,» selgitas ta.

Ilmaprognoosidel hoiab silma peal ka Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi ja nendegi andmetel peaks võimalik nädalavahetusetorm linnast mööduma.

Noormägi hinnangul on nende riskid ehk teistest linnadest väiksemad, sest ranna äärel ei ole ehitisi ja esimene luide võtab tormi põhiraskuse alati enda peale.

«Meie linn on sisuliselt ehitatud metsa, pole suuri lagendikke ja tuul suudab teatavasti rohkem murda üksikult seisvaid puid,» selgitas Noormägi.

Rakvere linnapea Rannar Vassiljevi sõnul hoiavad nemadki ilmateatel silma peal, et võimaliku ohuolukorra tekkimisel läbi meedia inimestele käitumisinstruktsioone anda. Tema sõnul kogunes linna kriisikomisjon nädala alguses, kuid uut kohtumisaega kokku ei lepitud ja otsustati jälgida ilmaprognoosi.

EMHI andmetel on pühapäeval oodata vahelduva pilvisusega ilma, sajab hoovihma ja on äikest. Sooja on 20-27 ja Kagu-Eestis isegi kuni 32 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles