Nutiklass toob lastele sära silma

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu erakooli õpetaja Triinu Keem vaatab koos oma esimese klassi õpilase Laura Pikksöödiga matemaatikatunnis kokku pandud digitaalset numbriplakatit.
Tartu erakooli õpetaja Triinu Keem vaatab koos oma esimese klassi õpilase Laura Pikksöödiga matemaatikatunnis kokku pandud digitaalset numbriplakatit. Foto: Kristjan Teedema

Klassiruum, kus saab omavahel suhtlema panna õpilaste laual olevad tahvelarvutid ja seintel paiknevad suured digiekraanid, annab õpetajale laste tähelepanu võitmiseks uusi nippe.

Tartu erakooli 1.t klassi õpetaja Triinu Keeni emakeeletunni üks osa nägi eile välja niisugune, et lapsed tegid kõigepealt oma aabitsa leheküljel olnud tekstist tahvelarvutiga pildi, tõmbasid selle Explain Every­thingi rakendusse ning seejärel lugesid arvutiekraanil olevat teksti ja salvestasid selle.

Pärast oli neil võimalus loetud tekst üle kuulata ning kui see ei meeldinud, siis uuesti lugeda ja lõpuks õpetajale või klassikaaslasele saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles