Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryan Ferry 
«Avonmore»
(BMG Rights Management)
Bryan Ferry «Avonmore» (BMG Rights Management) Foto: Pm

    Bryan Ferry

«Avonmore»

(BMG Rights Management)

Hinne 4

Elegantne album

Innovatiivse elektroonilise rockbändi Roxy Music ninamees ja laulja Bryan Ferry on puhas vana kooli härrasmees. Nooruslikust plaadiümbrisest ei maksa end eksitada lasta, Ferryl täitus paar kuud tagasi 69 eluaastat. See ei ole tänapäeva vananevas ühiskonnas rockstaari jaoks enam mingi eriline vanus. Rockstaar samas ei ole ehk Ferry kohta see kõige õigem määratlus.

Pärast Roxy Musicu lagunemist on ta rahulikult ja stiilselt ajanud oma asja. «Avonmore» on tema 14. sooloalbum. Viimati ilmus aastal 2012 suurepärane ja üllatav, veidi ootamatult 20ndate aastate svingistiilis instrumentaalne «The Jazz Age». «Avonmore» on taas klassikaline Ferry, elektroonilise tekstuuriga ja melanhoolselt meloodiline. Teiste hulgas teevad kaasa Nile Rodgers ja Johnny Marr. Skandinaavia elektrooniku Todd Terjega kahasse kaverdatud Robert Palmeri klassikaline «Johnny and Mary» on albumi finaal ja ühtlasi üks meeldejäävamaid, mis sest, et varem juba Todd Terje sooloalbumil ilmunud.

Margus Haav
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles