Gildi oksjon ei jäänud tähelepanuta

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gildi galeriis esimest korda korraldatud kunsti enampakkumisel hoidis oksjonihaamrit Jaak Madismäe. Tema kõrval molbertil on näha kalleim pakkumine – Ants Laikmaa «Talumaja Taeblas», mis jäi kahjuks müümata.
Gildi galeriis esimest korda korraldatud kunsti enampakkumisel hoidis oksjonihaamrit Jaak Madismäe. Tema kõrval molbertil on näha kalleim pakkumine – Ants Laikmaa «Talumaja Taeblas», mis jäi kahjuks müümata. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval Gildi galeriis aset leidnud Jacobi antiigi- ja kunstioksjon pälvis sooja, kuid tagasihoidliku huvi. Oksjoni hitt, Ants Laikmaa «Talumaja Taeblas» alghinnaga 6000 eurot, pakkumisi ei saanud.

Gildi galerii perenaine Rosalie Pedassaar ütles, et ilm mängis kindlasti vingerpussi. Päev varem Eestimaa teedele ilmunud jäide ning laupäeval sadama hakanud lumi ehmatas pikemat sõitu ette võtmast nii mõnegi kindla kliendi.

Siiski oli väikesearvulise publiku seas kolm tõsist huvilist, lisaks neile tulid mängu kaks kirjalikku pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles