Sõbramehed kavandasid aasta suurröövi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Peatselt kohtu ette astuv neljast eestlasest noorukist koosnev röövlijõuk, kelle arvel on tänavune suurim raharööv Tallinnas, on vaid väike osa sel aastal tabatud röövlitest.

22-aastased Valter, Mart, Oskar ja neist vaid aasta noorem Madis on pealtnäha tavalised Tallinna noorukid. Sõpruskond, keda ühendas kriminaalne saladus.

Kaks neist – Valter ja Madis - panid süüdistuse kohaselt juba 2008. aastal, tollal vaid 16-aastaste mehehakatistena Tallinnas Sõpruse puiesteel asunud alkoholipoes toime esialgu kõigiti õnnestunud röövi. Maskides sõbrad ähvardasid müüjannat noaga ja sidusid ta teibiga kinni.

Just niipalju, et müüjanna saaks pärast nende lahkumist mõningase pusimise järel end ise vabaks. Kui müüjanna telefonini jõudis, olid viinapoest 500 euro väärtuses saagi (Eesti kroone ja 30 pudelit kanget alkoholi) kaasa krabanud lapsröövlid juba püüdmatus kauguses.

Aeg läks, kuudest said aastad. Röövi uurinud kriminaalpolitseil puudusid otsesed juhtlõngad, sest keegi neist polnud varem mõne kuriteoga hakkama saanud. Sõpruskonnast osa jõudis läbida armeeteenistuse. Valter ja Madis arvasid, et nad pääsesidki aastate tagusest kuriteost puhtalt. See tekitas sõpruskonnas karistamatuse tunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles