Tartu päästekomando lahkus Kalevi tänavalt

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu päästekomando lahkus Kalevi tänavalt.
Tartu päästekomando lahkus Kalevi tänavalt. Foto: Margus Ansu

Tartu päästekomando päästjad ajasid eile mõni minut enne keskpäeva Kalevi 20a garaažist (ülemisel pildil) välja päästeautod. Komandopealik Jaano Maask ja Tartumaa päästepiirkonna juhataja Jüri Hrabrov panid ukse viimast korda kinni, rooli istunud päästjad heitsid veel korraks pilgu tahavaatepeeglisse ning vaikselt, vaid vilkurite saatel, rongkäigus läinud nad olidki.

«Kui tööle tulin, juba siis räägiti, et poisid, kohe-kohe kolite siit ära uude majja,» ütles enne teeleasumist Tartumaa päästepiirkonna juhataja Jüri Hrabrov, kes on kolimisjuttu kuulnud 1985. aasta 30. juunist. Veel kauem on sama kuulnud vanemoperatiivkorrapidaja Andrus Rinne, kes hakkas Kalevi tänaval tööle 1981. aasta 27. jaanuaril. Eks ikka ole veidi ka nukker minna, palju mälestusi jääb siia maha, tunnistasid Kalevi tänaval kõige kauem töötanud Rinne ja Hrabrov.

Kell 12.27 olid 58-mehelise Tartu päästekomando kolm suurt päästeautot, 42-meetrise redeliga Bronto tõstuk, kaks paati ja keemiapäästekonteiner juba uues töökohas, Jaama tänaval valminud päästeameti ja häirekeskuse ühishoone garaažis (alumisel pildil). «Kena maja, iga uus on parem kui vana,» ütles uute tööruumide kohta Tartu päästekomando pealik Jaano Maask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles