Ida-Virumaal päästeti põlevast korterist vanem naine

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Täna õhtul puhkes tulekahju Püssi linnas Viru tänaval asuvas elumajas, milles asuvast põlevast korterist päästeti inimene.

Ida päästekeskuse pressiesindaja teatel anti kell 16.39 häirekeskusele teada, et Ida-Virumaal Püssi linnas Viru tänaval asuvast viiekordsest kivist kortermaja esimese korruse korterist tuleb suitsu. Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Kiviõli ja Kohtla-Järve päästekomandodest ning Purtse vabatahtlikud, Jõhvi operatiivkorrapidaja, Ida päästekeskuse menetleja ja kiirabi.

Esimesena sündmuskohale saabunud Kiviõli komando päästemeeskond sisenes koheselt suitsu täis korterisse ja tõid välja vanema naisterahva ning andsid ta tervisekontrolliks ja esmaabi andmiseks üle meedikutele. Põletushaavu saanud naine toimetati haiglasse.

Sündmuskohal selgus, et ühetoalise korteri elutoas põles voodi. Päästjad kustutasid tulekahju ja tuulutasid ruumid kella 17.01ks. Päästetööde juhi sõnul korteris puudus kohustuslik suitsuandur.

Ida päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul põhjustas tulekahju hooletu suitsetamine. Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et paljud inimese surmaga lõppevatest tulekahjudest saavad alguse hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest. Samuti aitab elusid päästa kohustuslik suitsuandur, mis annab toimunud tulekahjust teada sellises faasis, kus on võimalik veel vältida raskeid tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles