Kauburi kaubamaja üürnikud kolivad järgemööda majast välja

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kauburi kaubamaja.
Pildil Kauburi kaubamaja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kauburi hoone saatusest on viimase viie aasta jooksul räägitud palju. Küll on arutletud, et maja ehitatakse ümber kaitseväe ühendatud õppeasutuste ühiselamuks, ning ka seda, et kaubamajast võiks saada Tartu täiskasvanute gümnaasiumi uus koolimaja. 

Kevadel vahetas hoone omanikku ning Tartu Apartments OÜ juhatuse liige Sten Tikk rääkis seejärel, et plaan on rajada Tartusse esimene erakapitalile kuuluv ühiselamu tüüpi üürimaja, mis pakuks soodsaid, täislahendusega üürikortereid üliõpilastele ja linnas peatuvatele noortele.

Tikk ütles nüüd, et kava pole muutunud, kuid ta pole valmis konkreetsemalt hoone tulevikust rääkima, sest täpsemaid plaane veel valmistatakse ette. «See, mis kaubamajast tuleb, on paigas, aga me ei taha rohkem infot praegu jagada,» lausus ta.

Kessu mängumaa kolis majast välja oktoobri keskpaigas. Taktikalise laskmise keskus teatas oma kodulehel, et 1. detsembrist kolivad lasketiir ja pood uuele aadressile. Kevadel avatud relvamuuseum aga lõpetas Emajõelinnas tegevuse ja kolib Tallinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles