President kuulutas töövõimereformi seadused välja

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendilt eitava vastuse saanud puuetega inimesed eile Kadriorust lahkumas.
Presidendilt eitava vastuse saanud puuetega inimesed eile Kadriorust lahkumas. Foto: Sander Ilvest

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas täna välja kaks hiljuti riigikogus vastu võetud töövõimereformi käivitavat seadust.

Eilsel kohtumisel puuetega inimeste esindajatega sõnas president, et ta ei näe töövõimereformi seaduse vastuolu põhiseadusega, mis oleks riigipeale aluseks jätta seadus välja kuulutamata.

Riigikogu võttis puuetega inimestes meeleavaldusi ja proteste esile kutsunud reformieelnõud 55 poolt- ja 32 vastuhäälega vastu 19. novembril.

Üleminek seniselt töövõimetuspensionide süsteemilt töövõimetoetustele algab 2016. aasta algusest. Töövõimetuspensionäridest saavad töövõimetoetuse saajad ning neilt, kel leitakse olevat osaline töövõime, kuid kes tööl ei käi, nõutakse aktiivset tööotsimist.

Puuetega inimesed on peamiselt kritiseerinud seda, et reform on tehtud poolikult ja kiirustades ning pole piisavalt läbi mõeldud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles