Ungari lähtus Eesti saatkonda sulgedes majandushuvidest

Mihhail Kolossok
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristóf Altusz
Kristóf Altusz Foto: Mihhail Kolossok

Ungari aseriigisekretär Kristóf Altusz ja Ungari Helsingi saatkonna esindajad käisid eelmisel nädalal Tallinnas. Altusz rääkis Postimehele, milline on Eesti koht Ungari jaoks ja kuidas kompenseeritakse Tallinna saatkonna sulgemine.

Hiljuti tuli Eestil ja Ungaril lahendada saatkondade sulgemise küsimus. Eestil polnud plaane saatkonna sulgemiseks enne, kui Ungari otsustas saatkonna Tallinnas sulgeda. Tallinna saatkonna sulgemist oli võimalik tõlgendada kui Eesti-vastase sammu tegemist. Kas teie visiit tähendab seda, et Ungari hakkab nüüd pingeid vähendama?

Ungari saatkonna sulgemine oli otsustatud väga pragmaatilise põhjusega, see on välis- ja kaubandusministeeriumi eelarve. Ka mina olen kuulnud paljudest interpretatsioonidest, miks Ungari sulges saatkonna Tallinnas, ja ma võin siin öelda, et see on puhtalt raha küsimus. Meil välisministeeriumis on nüüd uus struktuur, mis töötab väliskaubanduse, kultuurilise ja klassikalise diplomaatia edendamise nimel. Me vaatame, kus on turud, kust võib rohkem välisinvesteeringuid kaasata, kust saab kasu meie väike- ja keskettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles