Piltuudis: kaksikutest poistel valmis esimene näitus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaraamatukogu lasteosakonnas on vaadata 10-aastaste kaksikute Jakob (vasakul) ja Johann Mürgi piltide näitus "Meie esimene".
Tartu linnaraamatukogu lasteosakonnas on vaadata 10-aastaste kaksikute Jakob (vasakul) ja Johann Mürgi piltide näitus "Meie esimene". Foto: Margus Ansu

Oskar Lutsu raamatukogu lasteosakonnas on praegu üleval jõulujoonistuste näitust «Meie esimene», mille autorid on 10-aastased kaksikud, Tartu erakooli õpilased Johann ja Jakob Mürk.

Poistest on lehes varem juba juttu olnud. See oli tänavu suvel, mil ilmavalgust nägi õpetaja Marika Reiko luuleraamat «Kirjad päkapikule», selle olid samuti illustreerinud nemad.

Pildid näitusel on aga täiesti uued. Vasakul istub Jakob Mürk, hoides oma tööd, mis on inspireeritud Leonardo da Vinci kuulsast maalist «Püha õhtusöömaaeg». Pildil on jõulumees 12 jüngriga, kelleks on päkapikud, pingviinid ja põhjapõder koos vasikaga. Põdravasikast on näha üle lauaserva ulatuv nina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles