Linnaeelarvet esitlenud Savisaar ja Kõlvart said opositsioonilt sugeda

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha lugemine
Raha lugemine Foto: Videokaader

Tallinna linnaeelarve esimesel lugemisel sattusid linnajuhid opositsiooni terava kriitikatule alla: nii IRL, SDE kui ka RE saadikud kritiseerisid rahaeraldusi linna propagandakanalitele nagu Tallinna Televisioon, ajalehed Pealinna ja Stolitsa (4 miljonit) ja mupole (2,5 miljonit).  Opositsiooni saadikud kinnitasid kui ühest suust, et sellisel kujul esitatud linnaeelarvega nad nõus pole ning materdasid ka linna laenuvõtuplaane.

Kuhu linn raha paneb?

Kavas on luua juurde nii sõime- kui aiarühmi ja seda valdavalt Kesklinna, Mustamäe ja Lasnamäe piirkondades. Lisaks alustatakse järgmisel aastal kolme hoone - Nõmmel Pihlaka tn 10, Kesklinnas Koidula tn 23 ja Haaberstis Järveotsa tee 33 – lasteaiaks tervikrenoveerimisega.

Savisaare sõnul panustab Tallinn järgmise aastal oluliselt ka tänavavalgustusse. Alates veebruarist hooldatakse linna tänavavalgustust uue, senisest soodsama lepingu alusel, mille raames tagatakse kõigi linna 55 447 valgusti töö tavarežiimil. Jätkuvad ka tööd tänavavalgustuse ehitamiseks ja rekonstrueerimiseks, nii näiteks on ainuüksi vanalinna kavas paigaldada 450 uut LED-valgustit.

Linnapea lisas, et järgmisel aastal saab linn juurde ka nüüdisaegse spordihoone – mõned aastad tagasi omandatud küllaltki keerulises majanduslikus seisus olnud Kalevi Spordihall on otsustatud täielikult renoveerida. Selleks kulub kokku 4 miljonit eurot ning hall avatakse külastajatele taas juba 2016. aastal.

Investeerimistegevuseks on 2015. aasta eelarve eelnõus kokku kavandatud 74 miljonit eurot. Sõle Spordikompleksi I etapina valmib kunstmuruga jalgpalliväljak, Kadrioru pargi luigetiigi äärde rajatakse Jaan Poska mälestusmärk, lõpetatakse Tallinna Tugikeskus Juks renoveerimistööd, Tallinna Botaanikaaeda rajatakse puuetega inimestele Meelte aed. Põhikoolide ja gümnaasiumite remondiks ning soetusteks on kavandatud 5,8 miljonit eurot.

Teede ja tänavate remondiks ning rekonstrueerimiseks on kavandatud kokku 25,7 miljonit eurot, sellest investeerimisprojektide teostamiseks 17,6 miljonit eurot ja jooksvaks remondiks 8,1 miljonit eurot. Viru tänava sõidutee ja kõnniteed viiakse ühele tasapinnale, ühtlasi rekonstrueeritakse teealused tehnovõrgud, lõpule viiakse trammiliinide nr 3 ja 4 taristu rekonstrueerimine. Tallinn jätkab ka munitsipaalelamute rajamist. Järgmisel aastal viiakse lõpule ehitustööd ka Tallinna viimaste aastate suurimal kultuuriobjektil - Kultuurikatlas.

Linna järgmise aasta eelarve kogumahuks on kavandatud 529 miljonit eurot, mis on 5,2% enam kui selle aasta esialgne eelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles