Putinit kritiseeriv Vene poliitik: olen ohust teadlik

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lev Shlosberg.
Lev Shlosberg. Foto: TASS / Scanpix

Venemaa liberaalse opositsioonipartei Jabloko liikme, Pihkva oblastinõukogu saadiku ning ajalehe Pskovskaja Gubernija väljaandja Lev Shlosbergi (51) sõnul ei saa ükski president Vladimir Putini poliitikat avalikult kritiseeriv inimene end praegu Venemaal turvaliselt tunda.

Ukrainas langenud Pihkva dessantväelaste teemat uurinud ajakirjanik ja poliitik Lev Shlosberg sattus augusti lõpus tundmatute kurjategijate rünnaku ohvriks ning ta pidi veetma kümmekond päeva haiglas. Kuigi politsei algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja, ei ole ründajaid tuvastatud. Mees ise on veendunud, et tema ründajad on seotud sõjaväega ning kui võimud seda ei taha, ei leita tema ründajaid kunagi.

Shlosbergi rünnati 29. augustil. Mõni päev varem, 25. augustil avaldas Pskovskaja Gubernija loo Pihkva 76. õhudessantdiviisi sõdurite matustest ja sellest, et asjaolud viitavad nende hukkumisele Ida-Ukrainas.

Shlosberg ütles intervjuus Postimehele, et Ida-Ukrainas on tõenäoliselt hukkunud sadu ja saanud haavata tuhandeid Vene sõjaväelasi. Tema hinnangul on Ida-Ukrainas praegu vähemalt 10 000 Vene sõdurit. Shlosbergi andmed sarnanevad Ukraina relvajõudude infoga, mille järgi oli detsembri alguses separatistide kontrolli all olevates piirkondades 6000 – 10 000 Vene sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles