Poole sajandi vanune jõululugu

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosta pere lood sündisid otse-eetris nii, et istuti majakavahi Koosta Sassi pere köögis ja aeti igapäevajuttu. Pildil pereema Hilda (Vilma Kuusk), peretütar Piret (Kaisa Kask), pereisa Sass (Rein Vaharo) ning külamehed Tiit (Ilmar Mikkor) ja Karla (Aarni Romppainen).
Koosta pere lood sündisid otse-eetris nii, et istuti majakavahi Koosta Sassi pere köögis ja aeti igapäevajuttu. Pildil pereema Hilda (Vilma Kuusk), peretütar Piret (Kaisa Kask), pereisa Sass (Rein Vaharo) ning külamehed Tiit (Ilmar Mikkor) ja Karla (Aarni Romppainen). Foto: ERR

Eesti Raadio arhiivist tuli üllatusena välja poole sajandi tagune nõukogudeaegne kuuldemäng «Koosta pere jõuluõhtu», kus kõlab isegi katke kirikulaulust «Püha öö».

See oli üks väike episood aastatel 1965–1972 Eesti Televisioonis kaks korda kuus etendunud Eesti esimesest teleseriaalist «Mis Koosta peres uudist?».

Miks ja kuidas 1966. aasta jõuluõhtul raadios toonase aja kohta ootamatu kuuldemäng eetrisse pääses, kunagised asjaosalised ei mäleta. Ei mäletata, et üldse niisugune kuuldemäng oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles