Savisaar: sai rabatud ikka küll, 150 inimest koondasime ära

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar luges aasta viimasel pressikonverentsil üles linnavalitsuse tänavused saavutused, millest olulisel kohal oli ka 150 inimese koondamine.

Savisaar alustas aasta kokkuvõtet oma Supermani-videost tuntud lausega «Sai ikka rabatud küll,» jõudes mõni minut hiljem kümnendiku linnaametnike koondamiseni.

«Me kõik tunneme, et see aasta on läinud täppi. See tähendab et see, mida püüdsime linnarahva heaks teha, selle me oleme suutnud üldjuhul ka ära teha,» lausus Savisaar ning meenutas kõigepealt kohtuvõite Mustpeade maja tagastamise ning erakoolide rahastamise asjus, ühistupanga loomise ettevalmistamist ning Tondiraba jäähalli valmimist.

«Vahepeal töötas linnavalitsuses üks oluline asjatundjate komisjon, mis tegeles meie sisemiste ümberkorraldustega, seda juhtisid abilinnapead Taavi Aas ja Kalle Klandorf. Selle komisjoni töö tulemusena koondati 150 inimest. See on kümme protsenti töötajatest, aga koosseisud korrastati väga olulisel määral.

Klandorfi sõnul on näiteks munitsipaalpolitsei efektiivsus märgatavalt kasvanud, kuigi mupo töötajate arv vähenes aastaga umbes 60 inimese võrra. «Nad on suutnud efektiivsemalt töötada, seda näitab ka see, et trahvide kättesaamine on suurenenud. Kasvanud on ka haldusrikkumiste protokollide arv,» kiitis Klandorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles