Jevgeni Ossinovski: tegemist pole uue süsteemiga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, miks riik omavalitsustega koolilõuna teemat enne seadusemuudatust selgeks ei rääkinud?

Rääkis küll. Esiteks tuleb rõhutada seda, et koolilõuna toetuse laienemine gümnaasiumiastmele võrdsustab sisuliselt põhikooli ja gümnaasiumi osas selle korralduse. Tegemist pole mingi uue süsteemiga. Täpselt seesama süsteem, mis on aastaid töötanud põhikooli tasemel, on nüüd ka gümnaasiumis.

See, et toetus laieneb ka gümnaasiumiõpilastele, oli teada 26. märtsil, kui valitsus astus ametisse. Mõni nädal hiljem kinnitati riigieelarve strateegia, kus selleks oli ette nähtud kolm miljonit eurot.  See kõik oli omavalitsustele teada. Suvel andsin sisse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatuse, mis oktoobris vastu võeti. Kohtudes septembris kohalike omavalitsustega, teadsid nad juba ka seda summat, mis neile täiendavalt laekub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles