Linlased rikkusid välinäitust vaadates seadust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris Poe tänaval üles pandud välinäitus sai linnavalitsuselt eile ka kasutusloa.
Novembris Poe tänaval üles pandud välinäitus sai linnavalitsuselt eile ka kasutusloa. Foto: Margus Ansu

Novembris pandi rahvusarhiivi algatusel Poe ja Küüni tänava nurgale neli stendi Esimese maailmasõja näitusega, eilsel istungil andis linnavalitsus selle rajatise kasutusloa. Kas seni üldse tohtis näitust näidata ja vaadata?

Välinäituse valgustahvlite kasutusloa andmine seisis samas korralduses, kus Kalevi 11 kortermaja ja kahe veetorustiku kasutusloa andmine. Keegi pidi dokumendid vormistama ja need istungiks ette valmistama.

«Oeh,» oli abilinnapea Jarno Lauri esimene reaktsioon teema tõstatamisel. «See on meie tõlgendus rajatisest, mis on avalikkusele suunatud. Meie juristid hindavad ehitusseadust selliselt, et kui rajatis on avalikkusele ligipääsetav, inimesed kõnnivad seal ümber, toksivad, puudutavad käega, siis peab linn olema veendunud selle ohutuses, ja sellepärast peab andma ka kasutusloa.»

Laur lisas, et tema meelest võiksid need tahvlid seal ka kasutusloata olla, sest on paigaldatud nõuetekohaselt linna maale ja mingit ohtu seal ei ole. «Et oleme aga üldiselt tõlgendanud nii, siis me endale ka erandit ei tee,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles