Lähte kool otsustas algklasside maja sulgeda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: LÄHTE KOOLI ALGKLASSIDE MAJA VÕITLEB HAISUGA : TARTU, EESTI, 28OCT14 -  
Lähte kooli algklasside maja on endiselt ebameeldiva haisu küüsis.
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA
TRT02: LÄHTE KOOLI ALGKLASSIDE MAJA VÕITLEB HAISUGA : TARTU, EESTI, 28OCT14 - Lähte kooli algklasside maja on endiselt ebameeldiva haisu küüsis. kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedel lõuna paiku lõppesid Lähte gümnaasiumi algklasside majas tunnid. Õpilased korjasid oma asjad kokku ning läksid koju. Uuesti samasse majja koolitundidesse saavad nad tulla eeldatavasti alles pärast märtsikuist koolivaheaega.

Mullu sügisel soovitas Tallinna tehnikaülikooli materjaliuuringute teaduskeskus Lähte kooli algklassimaja sulgeda, sest avastas, et niiskevõitu betoonile paigaldatud põrandakate laguneb, eritades mürgiseid kemikaale. Maja sisekliimat kontrollinud terviseamet jäi aga seisukohale, et õhk ruumides vastab normidele ja ohtu pole.

Möödunud nädalal saatis aga haridus- ja teadusministeerium Tartu vallavanemale Aivar Soobile kirja. Selles rõhutati, et ei saa pidada normaalseks olukorda, kus kooli õppekeskkonnas esinevad tegurid avaldavad lastele pidevat häirivat mõju ja segavad õppetöö läbiviimist. Olukord tuleb ministeeriumi hinnangul kiiremas korras lahendada ning leida seniks õppetööks asenduspinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles