Kohus tühistas umbusaldusavalduse Viimsi juhtidele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus tühistas möödunud reedel Viimsi vallavolikogu eelmisel kevadel tehtud otsuse toonasele vallavõimule umbusalduse avaldamise kohta.

Viimsi vallavolikogu 13. mai 2014 otsusega avaldati umbusaldust vallavolikogu aseesimehele Märt Vooglaiule, revisjonikomisjoni aseesimehele Jaak Raiele, vallavanem Alvar Ildile ning abivallavanematele Oliver Liidemannile ja Margus Kruusimäele ning vabastati nad ametist. Halduskohtule esitatud kaebuses soovisid kaebajad otsuse tühistamist.

Halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu sõnul leidis kohus, et otsuse vastuvõtmisel ei ole järgitud valla põhimäärusest tulenevat ärakuulamisõiguse kohustust. «Kuivõrd vallavolikogu otsuse tegemisel rikuti ärakuulamisõiguse tagamise kohustust, mis on sedavõrd oluline menetlusnormi rikkumine, et sellega kaasneb haldusakti tühistamine, tuleb Viimsi vallavolikogu 13.05.2014 otsus nr 30 seetõttu tühistada,» selgitas Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles