Jõks: Vene-Gruusia komisjoni tööst võib kasu olla ka Eesti julgeolekule

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Toomas Huik / Postimees

Vene-Gruusia sõjalist konflikti uuriva komisjoni esimehe Allar Jõksi sõnul võib komisjoni töö tulemustest tulevikus kasu olla ka Eestis erinevate julgeolekustsenaariumite läbitöötamisel.

«Komisjon on kokku pandud kodanikualgatuse korras ja eesmärk on eelkõige see, et anda rahvusvahelise õiguse aspektist hinnang sellele konfliktile nii Eesti kui ka vajadusel rahvusvahelisele avalikkusele,» vahendasid ERR Uudised Jõksi intervjuud «Terevisioonile».

Teiseks võivad komisjoni tegevuse tulemused olla tema sõnul kasutatavad ka Eestis tulevikus erinevate julgeolekustsenaariumite läbitöötamisel.

«Me elame suhteliselt sarnases julgeolekuruumis Gruusiaga ehk teisisõnu me peame olema ka valmis selleks, et selliseid argumente tulevikus Venemaa kasutab,» lisas Jõks.

Praegu on Jõksi sõnul väga vara öelda, kes on rikkunud rahvusvahelise õiguse norme või mitte. «Me komisjoni eesmärk on mitte anda kiireid päevapoliitilisi väljaütlemisi, vaid tugineda tõesti juriidilistele argumentidele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles