Liitlasüksuste põlistamise pakett

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Tapal valmib uus 400-kohaline kasarm, võib Eesti lisaks Ameerika Ühendriikide sõduritele võõrustada seal alaliselt ka mõne Euroopa riigi kompaniid.
Kui Tapal valmib uus 400-kohaline kasarm, võib Eesti lisaks Ameerika Ühendriikide sõduritele võõrustada seal alaliselt ka mõne Euroopa riigi kompaniid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Valitsus tuleb lähinädalail välja kavaga investeerida Eestis viibivate liitlaste tingimuste parandamisse rohkem kui 40 miljonit eurot. Kõik selleks, et mitte ainult põlistada NATO partnerite siinviibimine, vaid suurendada välissõdurite hulka tulevikus kaks korda.

Kava tahetakse ellu viia järgmise nelja aastaga ja see koosneb neljast lülist. Kõige esimesena rajataks Tapa sõjaväelinnakusse uus, umbes 400-kohaline kasarmuhoone ühes angaaridega varustusele ja tehnikale. Seda on hädasti vaja Ühendriikide roteeruvatele soomuskompaniidele, kes on Eestis viibinud alates mullu sügisest, ent elavad tänini soojakutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles