Satiiriga Kremli propaganda vastu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis elav Valgevene pagulane Pavel Morozov ütles eile, et venekeelse veebitelekanali sihtrühm on internetikasutajad.
Eestis elav Valgevene pagulane Pavel Morozov ütles eile, et venekeelse veebitelekanali sihtrühm on internetikasutajad. Foto: Mihkel Maripuu

Nädal tagasi alustas meediaprojekt ARU TV, mille eesmärk on pakkuda Venemaa, Valgevene, Ukraina ja Balti riikide venekeelsetele elanikele uudiseid ning pilada Kremli propagandat.

Projekti algatajad on Valgevene poliitpagulane Pavel Morozov ning Kremli kriitik ja ajakirjanik Artemi Troitski, kes mõlemad elavad Eestis. Morozov, kes sattus kümme aastat tagasi oma kodumaal seadusega pahuksisse, sest avaldas president Aleksandr Lukašenkat naeruvääristavaid multifilme, on projekti suhtes optimistlik ja leiab, et Eesti on selleks parim paik.

-Pavel, möödunud nädalal alustasite oma programmi edastamist veebis. Kas algus on teie arvates olnud edukas?

Meil pole olnud aega selle üle mõelda, sest oleme selle hullumeelse nädala jooksul kogu aeg keskendunud veebilehele ja sisu tootmisele. Esimene mulje külastajate arvu, kommentaaride ja meediatähelepanu järgi tundub aga positiivne.

-Milliseid saateid te edastate?

Meil on nädala uudiste kokkuvõte, mida teeb Artemi Troitski, animatsioon «Aeg valetada», mis pilab Vene telekanalite propagandat, ja ekspertide rubriik, milles arvamusliidrid lahkavad nädala olulisemaid teemasid. Samuti on meil mõned tekstiuudised.

-Kes on sihtrühm ja kui suurt publikut ennustate?

Sihtrühmaks on Venemaa, Valgevene, Ukraina ja Balti riikide elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles