Noored kehastusid riigikogu saadikuteks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu istungisaalis toimus reedel parlamendi simulatsioon, kus poliitikast huvitatud noored said võimaluse proovida rahvasaadiku tööd.

Noored kogunesid Tallinna Ülikooli ruumes juba neljapäeval, mil jaguneti fraktsioonidesse, kuulati tipp-poliitikute kõnesid ja koostati eelnõud, mida reedel arutati.

Reedene simulatsioon algas riigikogu esimehe Eiki Nestori kõnega, millele järgnes nelja seaduseelnõu arutelu ja hääletus. Vastu võeti nii maksureformi, põhi- ja gümnaasiumiseaduse kui koolieelsete lasteasutuste seaduse muudatused.

«Üks asi on õppida, kuidas institutsioon toimib või kuidas saab ideest eelnõu ja sealt edasi seadus, teine asi on aga praktilisel teel kogu see protsess ise läbi teha,» ütles Noorte Varivalimiste projektijuht Eveli Jõesaar, kelle sõnul on esindusorganite töö simuleerimine väärtuslik kogemus, mis õpetab noortele demokraatia tõelist toimimist.

Üritust korraldasid Eesti Noorteühenduste Liit, Tallinna Ülikooli üliõpilasnõukogu Civitas, Tallinna Tehnikaülikooli sotsiaalteaduskonna üliõpilasnõukogu ja Tartu üliõpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles