Kahe maakonna geopark jätab mõned vallad külmaks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu- ja Jõgevamaal on loomisel Vooremaa geopark.
Tartu- ja Jõgevamaal on loomisel Vooremaa geopark. Foto: Priit Pullerits

Vooremaa ilusad kuplid ning Tartu- ja Jõgevamaa teisedki põnevad looduskaunid kohad on kavandatava geopargi alustalad, mis peaksid piirkonda tooma majandust elavdavaid turiste. Tartumaa kõik vallad pole aga selle mõttega haakunud.

«Loodava geopargi eesmärk on elavdada Tartu- ja Jõgevamaal majandust looduspärandi kaudu,» sõnastas juba mõni aasta tagasi Vooremaa geopargi rajamist eest võtma hakanud Tartu vallavanem Aivar Soop geopargi põhimõtte.

Geopark annab omavalitsustele võimaluse koonduda ühise nime ja temaatika alla ning eristuda teistest piirkondadest. Tartu vald on saatnud geopargiga liitumise kutse Jõgevamaa 13 ja Tartumaa 21 omavalitsusele, ainsana pole kutset saanud Tartu linn. «Tartu jätsime välja sellepärast, et see on liiga suur omavalitsus, turistid liiguvad nagunii Tartust läbi,» selgitas Aivar Soop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles