Mutli: riik ise soovitas meil kaitseliidult raha küsida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraadi plakat. .
Võidupüha paraadi plakat. . Foto: Kaitseliit.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei vabastanud linnavalitsus suvel erinevalt sügisjooksu korraldajast kaitseliitu tänavate sulgemise maksust seetõttu, et riik ise soovitas kaitseliidult raha küsida.

Tallinna linnavalitsus vabastas kolmapäeval sügisjooksu korraldaja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi teede ja tänavate sulgemise maksust. Samas lükkas linnavalitsus juunis võidupüha paraadi korraldanud Kaitseliidu samalaadse taotluse tagasi.



Mutli ütles kolmapäeal linnavalitsuse pressikonverentsil, et rahandusministeerium ei ole hoolimata linna taotlusest lisanud riigieelarvesse rida üleriigilise tähtsusega ürituste korraldamiseks.



«Rahandusministeerium on soovitanud, et linn küsiks selliste ürituste läbiviimiseks tehtud kulude katteks raha riigilt. Linn on lähtunud rahandusministeeriumi soovitustest,» lausus Mutli.



Tallinna sügisjooksu tõttu on 14. septembril kella 6-15.30 liiklust Pirita teel, Ahtri tänaval, Rannamäe teel, Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel piiratud.



Kella 9-14.30 on liiklus täielikult suletud Vabaduse väljakul, Pärnu maanteel, Viru väljakul, Narva maanteel, Filmi, Nafta ja Tuukri tänaval, Rannamäe teel ja Harju tänaval.



Võistluse ajaks muudetakse autobussiliinide 1a, 2, 3, 5, 8, 15, 16, 17a, 18, 19, 20, 23, 23a, 29, 34a, 35, 36, 38, 40, 44, 51 ja 60 marsruute.



1. liini trollibussid sõidavad võistluste ajal Balti jaama ja trammide number 1 ja 3 liiklus katkeb.



Tallinna linnavalitsus vabastas SEB Tallinna sügisjooksu korraldaja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi teede ja tänavate sulgemismaksust ning ühissõidukite ümbersuunamisega kaasneva kulu kompenseerimisest.



Linnavalitsus põhjendas jooksu korraldaja maksudest vabastamist sellega, et SEB Tallinna sügisjooks on laiemale avalikkusele huvi pakkuv rahvusvaheline jooksuvõistlus.



Juuni alguses vastas Tallinna linnavõim eitavalt kaitseliidu taotlusele saada võidupüha paraadi ajal tänavate sulgemise osas maksuvabastust.



Kaitseliit lootis, et koostöös linnaga pääsevad nad paraadi korraldamisel 15 360 krooni suurusest teede ja tänavate sulgemise maksust ning 42 927 krooni ulatuses ühissõidukiliikluse ümbersuunamisega seotud kulutuste tasumisest, kuid linn vastas eitavalt.



Võidupüha paraadi ajaks oli 22. juuni õhtust 23. juuni pärastlõunani Pirita tee suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles