Klandorf esitles uut raamatut

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine korrakaitsja, praegune Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf esitles restoranis New York New York oma põnevustriloogia «Palgasõdur» teist osa «Kassi-hiire mäng».

Autori sõnul räägib uus raamat varasemast rohkem kriminaalpolitseinike töö argipäevast. Raamatu kirjastaja Inga Raitari sõnul on Klandorf tõeliselt hea ja mahlaka sulega kirjutaja.

«Kalle puhul peab ütlema, et ta suutis vältida väga suurt viga, mille teevad paljud meesautorid, kui nad hakkavad kirjutama asjadest, mis põhinevad nende isiklikel mälestustel. Ta ei kirjutanud ennast sinna raamatusse superkangelaseks, kelle ümber tiirleb kogu maailm. Raamatu peategelaseks lõi ta hoopis sellise erilise antikangelase kuju, kelle kaudu ta sai viia lugeja läbi kõikide allilma soppide ja rääkida asjadest, millest ta kõrge linnaametnikuna võib-olla rääkida ei saaks,» ütles Raitar.

Kuigi raamatu kaanel seisab «Teine osa», siis Klandorfi kinnitusel võib seda lugeda iseseisva teosena ka siis, kui esimene osa on lugemata. Ajaliselt asub see eelmisest raamatust pigem eespool.

«Palgasõduri» esimene osa ilmus 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles