Katrin Saks ei ole sotside esimeheks kandideerimise osas ümber mõelnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid Katrin Saks, Jüri Pihl ja Jaak Juske suunduvad Poska majja koalitsiooniläbirääkimistele.
Sotsiaaldemokraadid Katrin Saks, Jüri Pihl ja Jaak Juske suunduvad Poska majja koalitsiooniläbirääkimistele. Foto: Priit Simson.

Tallinna volikogu endine aseesimees, sotsiaaldemokraat Katrin Saks ei ole erakonna esimeheks kandideerimise osas ümber mõelnud.

«Ma olen avalikult öelnud, et ma ei kandideeri esimeheks ja ma olen seda teinud ka sellepärast, et seda, kui ma oma põhimõtete eest seisan, ei peetaks võitluseks võimu pärast,» ütles Saks BNSile. «Minu jaoks on see võitlus põhimõtete eest, mida ma kalliks pean,» jätkas Saks.

Saks on kindel, et sotside esimehe kohale kandideerijate seas on mitu inimest, kes jagavad temaga samu väärtusi ja oma otsust erakonna esimeheks kandideerida Saks muuta ei kavatse. «See annaks teise tõlgenduse sammudele, mida ma olen astunud,» võttis Saks oma seisukoha kokku.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna piirkonna juhatus kutsus kolmapäeval Katrin Saksa Tallinna linnavolikogu aseesimehe kohalt tagasi. Neljapäeval esitas Saks Tallinna linnavolikogu aseesimehe kohalt tagasiastumise avalduse, samuti taandas ta end Tallinna volikogu koalitsiooninõukogust ja jätkab volikogu saadikuna.

Saks taandas end ka sihtasutuse Tallinna kultuuripealinn 2011 nõukogust, süüdistades projekti liigses politiseerimises. Saksa sõnul oli tema otsus tagasi astuda ajendatud isiklikest põhimõtetest. Linnavalitsus rahuldas Saksa lahkumisavalduse eelmise nädala algul.

Saks on varem öelnud, et sotsid on valmis kaaluma Tallinnas koalitsioonist lahkumist. «Meie eesmärk koalitsiooni minnes oli muuta linna valitsemist ausamaks ja depolitiseerida linnavalitsust ja linna asutuste tegemisi. Seda me ei me minu hinnangul ei ole suutnud,» ütles Saks kahe nädala eest BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles