Nestor: kultuuriminister jättis kooskõlastuseta omaenda ettepaneku

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kasiino kaardilaud..
Pildil on kasiino kaardilaud.. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor juhib tähelepanu asjaolule, et kultuuriminister Laine Jänes jättis kooskõlastamata sisuliselt omaenda ettepaneku.

«Kultuuriminister Jänes soovis leida laulupidude korraldamisele tema meelest kas siis püsivamat või paremat rahastamise alust, milleks tuli kelleltki midagi ära võtta ja see koht leiti regionaalministri kontori kaudu rahastamisele kuuluvate kultuuriinvesteeringute kärpimise abil,» kirjutas Nestor oma blogis.

«Pole vast midagi imestada, et see soov leidis väärilise vastuseisu. Nii moodustati komisjon, mis kompromissi välja pakkus. Kuna tegu on maksuseadusega, siis on vormistaja loomulikult rahandusministeerium,» selgitas Nestor.

«Nüüd olemegi olukorras, kus kultuuriminister kõigi kaunite kunstide nimel pahameelt avaldab, regionaalministri kontor on kas väiksema poliitilise kogemuse või pikema toimemehhanismi tõttu veel vakka,» tõdes Nestor.

Ta lisas, et rahandusministeerium ei saa aru, miks kultuuriminister omaenda ettepanekut ei kooskõlasta, ja võtab vastu vopse.

Nestor teeb lihtsa järelduse, et kehtiv seadus jääb päris kindlasti kehtima. Nii on tema hinnangul olnud ka varem, kui selles vallas keegi midagi liigutada tahab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles