Eduard Vilde kostitas sünnipäevalisi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Külastajad, kes eile Eduard Vilde lokaali lõunastama läksid, ei saanud kõrvale vaadata prillide ja kaabuga härrasmehest, kes oli koha sisse võtnud ukse lähedal ümmarguse laua taga.

 «Aitäh tulemast! Astuge palun edasi! Oi, kui palju ilusaid daame,» lausus ta ühtedele tulijatele. «Aitäh õnnitluste eest! See on mulle suur au! Rõõm, et olete saanud tulla! » noogutas ta tänulikult teistele. Mõnel daamil aitas härra mantli seljast ja mõnel daamil suudles kätt. Tegemist oli menuka Eesti kirjaniku Eduard Vildega, kes sündis eile täpselt 150 aastat tagasi.

Oma sünnipäevakõnes heitis Eduard Vilde sotsidele ette seda, et nad on ta oma käilakujuks võtnud, aga seda, kus on nende kooskäimiskoht, ei tea tema mitte. Ka pahandas Vildet see, et valimiste eel ei olnud kuskilt kuulda, et keegi kiidaks ka köögikatasid ja kulbikeerutajaid. «Ükskõik, kes riiki tahab valitseda, see peab sööma – olgu ta või sotsialist, » märkis kirjanikuhärra elutargalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles